Priznam, da jih še nisem pripravila, to me še čaka. Ko pogledam slike, mi je v hipu jasno, da morajo biti odlične. Kdo ve, morda ima katera od vas kakšno izkušnjo ali recept, ki ga lahko deli v komentarjih. Vse je dobrodošlo v času, ko smo veliko v kuhinji in prav nič v restavracijah. Pogrešam ta del socialnega življenja in srčno upam, da se bomo lahko kmalu družili v lepih ambientih in pred čudovitimi krožniki. Zdi se mi, da sem vsako leto bolj gurmanka in z večjo željo po tem, da pojem nekaj dobrega. A naj se vrnem k feta testeninam … Postale so viralne in vse kaže, da jih prav v tem trenutku je cel svet.

Vir: Pinterest

Kaj potrebujete za dobro in preprosto izvedbo

  • Testenine po lasnem izboru,
  • kos feta sira,
  • češnjev paradižnik,
  • olivno olje,
  • česen,
  • baziliko,
  • sol in poper.

V globoko skledo, ki gre v pečico, položite češnjev paradižnik (na primer en paket 250 gramov), prelijte ga z olivnim oljem in začinite s soljo in poprom. Sredi sklede naredite prostor, kamor boste položile cel kos feta sira. Zalijte ga z oljčnim oljem in začinite s soljo in poprom. Pecite v pečici pri 200 stopinjah približno 30 minut, čeprav boste najbolje ocenili potreben čas sami; ko opazite, da robovi na feta siru dobijo barvo, je čas, da skledo vzamete ven.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ob tem na štedilniku kuhajte testenine. Ko sta feta in češnjev paradižnik pripravljena, dodajte tej mešanici do dva stroka česna (zdrobljena) in pest sesekljane bazilike. Feto zmečkajte z vilicami in zmešajte skupaj s češnjevimi paradižniki, česnom in baziliko, na koncu dodajte testenine in vse dobro premešajte! Sporočite, če je uspelo. 🙂

5 Comments

  • Posted 22. februarja, 2021 21:03
    -Urška

    Odlična ideja, hvala!

    XOXO 🙂

  • Posted 23. februarja, 2021 11:30
    -Anka

    Hvala za odlično idejo!

  • Posted 23. februarja, 2021 15:06
    -Natasa

    Hvala za idejo. Testenine ali pašta kot jaz pravim, so ob vsakem casu dobrodosle. xoxo

Komentiraj