Priznam, da jih še nisem pripravila, to me še čaka. Ko pogledam slike, mi je v hipu jasno, da morajo biti odlične. Kdo ve, morda ima katera od vas kakšno izkušnjo ali recept, ki ga lahko deli v komentarjih. Vse je dobrodošlo v času, ko smo veliko v kuhinji in prav nič v restavracijah. Pogrešam ta del socialnega življenja in srčno upam, da se bomo lahko kmalu družili v lepih ambientih in pred čudovitimi krožniki. Zdi se mi, da sem vsako leto bolj gurmanka in z večjo željo po tem, da pojem nekaj dobrega. A naj se vrnem k feta testeninam … Postale so viralne in vse kaže, da jih prav v tem trenutku je cel svet.
Kaj potrebujete za dobro in preprosto izvedbo
- Testenine po lasnem izboru,
- kos feta sira,
- češnjev paradižnik,
- olivno olje,
- česen,
- baziliko,
- sol in poper.
V globoko skledo, ki gre v pečico, položite češnjev paradižnik (na primer en paket 250 gramov), prelijte ga z olivnim oljem in začinite s soljo in poprom. Sredi sklede naredite prostor, kamor boste položile cel kos feta sira. Zalijte ga z oljčnim oljem in začinite s soljo in poprom. Pecite v pečici pri 200 stopinjah približno 30 minut, čeprav boste najbolje ocenili potreben čas sami; ko opazite, da robovi na feta siru dobijo barvo, je čas, da skledo vzamete ven.
Ob tem na štedilniku kuhajte testenine. Ko sta feta in češnjev paradižnik pripravljena, dodajte tej mešanici do dva stroka česna (zdrobljena) in pest sesekljane bazilike. Feto zmečkajte z vilicami in zmešajte skupaj s češnjevimi paradižniki, česnom in baziliko, na koncu dodajte testenine in vse dobro premešajte! Sporočite, če je uspelo. 🙂
5 Comments
Odlična ideja, hvala!
XOXO 🙂
Hvala za odlično idejo!
Maham 🙂
Hvala za idejo. Testenine ali pašta kot jaz pravim, so ob vsakem casu dobrodosle. xoxo
Res je!