Če ste za naravne jedi, ki so hitro pripravljene in super dobre, potem verjamem, da vam bo ta recept prišel prav. Obožujem vse testenine in ravioli niso izjema, prav tako je brokoli ena izmed mojih najljubših zelenjav, pri feti pa sem se naučila, da jo lahko dodam namesto soli, ker je veliko bolj zdrava. Ker jesen prinaša spremembe, si jih omislim tudi v kuhinji, zato danes z vami delim ta recept, ki me je zelo navdušil.

Dva dobra razloga:

  • Brokoli je super živilo za prebavo.
  • Feta vsebuje veliko kalcija, kar je super za kosti in sklepe.
Foto: Shutterstock

Sestavine za 4 osebe in priprava

Potrebujete:

350 g zelenega brokolija

150 g grške fete

300 g moke tip 00

ekstra deviško oljčno olje

Brokolije razdelite na majhne vršičke in samo te kuhajte v rahlo osoljeni vreli vodi 8-10 minut, odcedite in hitro ohladite v ledeni vodi, da ohranijo barvo. Vzemite 150 g kuhanega brokolija in zmešajte z malo kuhane vode, dokler ne dobite gladkega testa. V skledi združite moko, brokolijevo kremo in žlico olja ter vse dobro premešajte, da dobite gladko in homogeno testo. Testo zavijte v prozorno folijo in postavite za vsaj 30 minut na hladno mesto.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Preostanek brokolija, pomešamo s feto, ne dodamo soli, saj je feta dovolj slana. S pomočjo valjarja razvaljamo testo. Nadev razporedimo po testu (lahko ga pripravite same ali preprosto kupite že narejenega, zame Pečjak zmaguje) na enakomerno razdaljo, pokrijemo z drugim listom, robove premažemo z malo vode in dobro zapremo, pri čemer odstranimo zrak v notranjosti in prerežemo, ustvarimo želeno obliko, z zobatim kolesom. Brokoli in raviole skuhajte v obilni slani vodi 2/3 minute (do trenutka, ko se dvignejo na površje). Raviole odcedite in jim dodajte kanček olivnega olja z malo česna in popra. Lahko pa dodate pesto, lešnike, pinjole, paradižnik, pustite domišljiji prosto pot; sama najraje uporabim svež list bazilike in malo parmezana.

Komentiraj