Zdi se mi, da že sam naslov diši, in če ste za sladko, no, potem vam bo ta omleta super všeč. Rahlo spominja na babičin recept, je pa zelo enostavna za pripravo in odlična v smislu okusa. Peče se v ponvi in ​​je zato uporabna alternativa bolj klasičnim jabolčnim zavitkom; omleta ne zahteva pečice, kar je res dobro, ko je zunaj vroče. Odlična je za zajtrk, tudi namesto palačink, kot prigrizek ali celo kot sladica ob koncu obroka. Dodamo rozine, ker dajo dodaten pridih sladkosti in so res zelo dobre, če pa želite, jih lahko nadomestite z borovnicami ali ribezom. Priprava te okusne jabolčne omlete traja manj kot 30 minut. Priporočljiva je 28-centimetrska ponev s pokrovom.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Sestavine, ki jih potrebujete

  • 4 sladka jabolka – najraje rumena
  • 4 jajca
  • 240 ml mleka
  • 120 g moke
  • 30 g rozin
  • 80 g sladkorja
  • nekaj cimeta v prahu
  • nekaj sladkorja v prahu
  • ena limona
  • nekaj masla

Priprava

Jabolka olupimo in narežemo, pokapljamo z malo limoninega soka in začinimo z mletim cimetom. Pustite, da se macerira približno 20 minut. V topli vodi namočite tudi rozine. Jajca stepemo s sladkorjem, nato dodamo mleko, naribano limonino lupinico, premešamo in dodajamo moko, dokler zmes ni gladka in homogena. Zdaj dodajte jabolka in ožete rozine ter premešajte. V kozici segrejemo maslo in vanj vlijemo zmes. Kuhajte 15 minut na srednjem/nizkem ognju na eni strani in 10 na drugi strani, pokrijte s pokrovko in pazite, da se ne prime. Večkrat (s pomočjo lopatice) glejte, da zmes ne postane preveč rjava, v tem primeru zmanjšajte ogenj in jo prej obrnite, tudi večkrat.

Komentiraj