Te super hrustljave bučne palčke so pečene v pečici. Če pa želite bolj okusen rezultat, jih lahko ocvrete, vendar bodo manj rahle in tudi nekoliko bolj mastne.

Vir: Pinterest

Kot sestavine morate uporabiti:

  • 1 kg buče,
  • 100 g drobtin,
  • 3 čajne žličke aromatičnih zelišč po okusu,
  • po potrebi ekstra deviško oljčno olje,
  • 3 srednja jajca,
  • 100 g bele moke,
  • 60 g naribanega Grana Padano,
  • sol.

Priprava

Najprej vklopite pečico in pustite, da se segreje na temperaturo 190 stopinj. Vzemite pekač in ga obložite s peki papirjem. Vzemite bučo in odstranite olupek, nitke in semena. Vzamite težo buče, ki jo potrebujete, in jo nato narežite na debele rezine ali v obliki paličic, ki morajo biti med seboj bolj ali manj enake tako po dolžini kot po velikosti. Ko je ta postopek končan, vzemite krožnik in vanj stresite moko. Nato vzemite skledo in v njej z vilicami stepite jajca, ki ste jim dodali ščepec soli. V drugo skledo dajte Grana Padano, drobtine in arome. Seveda lahko po želji dodamo tudi malo čilija ali paprike za bolj pikanten okus. Vzemite bučne palčke in jih eno za drugo najprej položiti v posodo za moko. Nato jih potopite v jajca in potem še v posodo z drobtinami.

Vir: Pinterest

Bučne palčke pečemo v pečici 18 minut. Priporočam, da jih na polovici pečenja obrnete, da porjavijo in postanejo enakomerne na vsaki strani. Kot sem že omenila, jih lahko po želji cvrete na olju, da se enakomerno zapečejo. Nato jih samo odcedite in z vpojnim papirjem posušite, da odstranite odvečno olje.


Komentiraj