Danes nekaj drugačnega in koristnega, ne samo za boljšo polovico, temveč tudi za nas in družino. Če se vam slučajno plete po glavi vprašanje, kaj bi lahko doma pripravile za valentinovo (seveda nekaj malega, saj se za večerjo pričakuje, da gremo ven, četudi s prijateljico, kajne?), je tukaj hiter in enostaven recept za piškote polne ljubezni, ki dišijo po jagodah. Oblika? Srce seveda! Valentinovi piškoti so sestavljeni iz dveh src enake oblike, marmelada pa deluje kot nadev in »lepilo«: zgornja oblika mora biti dodatno vgravirana, da se marmelada pojavi na površini. Dobro je, če nabavite dva modela v obliki srca za izdelovanje piškotov, enega manjšega od drugega.

Recept za valentinove piškote – Foto: Pinterest

Sestavine za 20 piškotov

  • Moka 250 g
  • Pecilni prašek 6 g
  • Sladkor 100 g
  • 1 strok vanilije
  • 1 jajce
  • Maslo 125 g
  • ½ limonine lupinice
  • Jagodna marmelada
Recept za valentinove piškote – Foto: Pinterest

Izdelava piškotov

Maslo eno uro pred obdelavo vzamemo iz hladilnika, ga narežemo na majhne koščke in pustimo, da se zmehča na sobni temperaturi. Na delovno površino stresemo moko, na sredino pa maslo in vse ostale sestavine, vključno z vanilijo; vse skupaj zelo dobro premešamo, dokler ne dobimo gladkega in homogenega testa. Zavijemo ga v prozorno folijo in pustimo počivati ​​vsaj pol ure na hladnem. Z valjarjem razvaljamo list največ ½ cm in z modelčkom v obliki srca izrežemo parno število src, ne pozabimo, da bomo za oblikovanje enega piškota potrebovali dve srci. Na tej točki na polovici zgornjega srčka zarežemo še eno srce, vendar manjše velikosti (to je v bistvu luknja v obliki srca, iz katere bo prišla ven marmelada); nato vse srčke položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo na 180° približno 15-20 minut.

Recept za valentinove piškote – Foto: Pinterest

Piškoti ne smejo potemneti, ampak se le rahlo obarvati; ko so kuhani in še vroči, na vrh položimo jagodno marmelado in prekrijemo z drugim delom srca, kjer je majhna luknja v obliki srčka. Piškote posipamo s sladkorjem v prahu.

2 Comments

  • Posted 13. februarja, 2024 15:58
    -Andreja

    Pa še namig: s sladkorjem v prahu posipamo predhodno samo tisti del z luknjico in nato pokrijemo, tako marmelada ne bo bela, ampak lepa rdeča

Komentiraj