Danes nekaj nekoliko neobičajnega, a odličnega. Če so vam testenine všeč in obožujete ribe, potem vam bo ta krožnik zelo pri srcu in seveda ga pripravite na super enostaven način. Testenine so okusna in slastna morska jed, kot nalašč za poletje. Poglejmo kako jih ustvariti, korak za korakom.
Kar potrebujete
Vedno si lahko omislite kakšno variacijo na temo, a načeloma potrebujete naslednje sestavine:
- 400 g češnjevega paradižnika
- 320 g testenin
- 1 mlado čebulo
- 1 limono
- paradižnikov kis
- 4 žlice ekstra deviškega olja
- pol žličke sladkorja
- 3 vejice timijana
- inčune v olju
- sol in poper
Priprava
Limono operemo, z lupilcem krompirja odstranimo lupinico (pazimo, da vzamemo le rumeni del), iztisnemo sok in ga zberemo v skledo. Lupino potopimo v vrelo vodo in blanširajte 1-2 minuti. Odcedimo jo in narežemo na tanke trakove. Mlado čebulo očistimo in narežemo, damo v ponev z 2 žlicama ekstra deviškega oljčnega olja in 2 vejicama timijana ter pustimo, da rahlo zacvrči. Namočimo z limoninim sokom, dodamo 1/2 čajne žličke sladkorja in pustimo, da tekočina izhlapi na močnem ognju. Operemo in osušimo 400 g češnjevih paradižnikov ter jih razpolovimo. Damo jih v ponev z mlado čebulo, začinimo s soljo, poprom in kuhamo še 5 minut. Dodamo 4 fileje inčunov v olju, odcejene in grobo narezane, pripravljeno limonino lupinico, dobro premešamo in ugasnemo ogenj. Nakar dodamo testenine, ki morajo biti kuhane ravno prav, nikakor preveč, torej al dente. Ko je naša jed pripravljena, dodamo še dve žlici ekstra deviškega olivnega olja, izdatno popopramo in po želji dodamo še nekaj listov svežega timijana.