Lahko jim rečemo tudi mini bučkine pice, so zelo okusna in enostavna predjed ali pa prigrizek za pozno popoldne, ko napoči čas za aperitivo. Namesto testa za pico ali klasičnega listnatega testa za osnovo potrebujemo preproste zelene bučke, ki jih narezane na rezine in razporejene v pekač začinimo na najbolj tradicionalen način, torej s paradižnikovo omako, mocarelo, parmezanom in origanom. Lahko jih pripravimo tudi kot lahko drugo jed, ki jo dopolnimo s solato iz hrustljave zelenjave in z nekaj rezinami svežega kruha.
Po želji lahko bučkine pice obogatite s sestavinami, ki so vam ljubše: olivami Taggiasca, fileti sardona v olju, kaprami, baziliko, rukolo ipd. Pripravite jih lahko tudi na belo, pri čemer se izognete polnjenju s paradižnikovo mezgo in dodajanju trakov kuhane šunke; namesto mocarele lahko damo provolo ali dimljeni sir scamorza. Uporabite lahko temno ali svetlo zelene bučke, pomembno je, da so precej velike, da sprejmejo čim več nadeva.
Ko so vaše bučke pripravljene, jih postavite v pečico, ogreto na 190 stopinj, za 10 do 15 minut. Dober tek!