In naj še kdo reče, da pri nas ni slavnostnih dogodkov ali da se ne da. V soboto smo se prepričali, da imamo v Sloveniji fantastične lokacije za šik dogodke in tudi ljudi, ki jih znajo organizirati. Ko so me povabili na skrivno večerjo, sem takoj vedela, da bo nekaj posebnega. Povedali so mi, da bom jedla odlično hrano v družbi Moët & Chandona in da bom tri ure pred dogodkom izvedela, kje bo. Povedali so mi samo, da bo na obali, nisem pa pričakovala tako visoke ravni glamurja in takoj sem pomislila na vas, drage bralke, ker nam je to druženje prav pisano na kožo.
Vedno strmim v raznorazne poročne kataloge, zagledam tista znamenita pomola na Maldivih ali pa mizo sredi plaže in na njej toliko lepega ter brezhibnega, da bi človek najraje videl, da bi ga magičen katapult odložil prav tam, sredi raja. No, tako je izgledalo v Portorožu in vse je bilo na svojem mestu; pač večer, ko si samo želiš, da se ne bi več končal, ker je toliko dobre energije in lepega, da za nekaj ur resnično pozabiš na svet. Prav z zadovojstvom pišem o tem, ker znamo tako hitro kritizirati in premalokrat pohvalimo, a ker sem bila sama na veliko dogodkih, moram povedati, da je ta na samem vrhu moje osebne lestvice.
Da ne pozabim, avtorici tega dogodka sta super ženski, Wonder Woman style, če me razumete, Melinda Rebrek in Andreja Freyer, ki sta zakuhali koncept Skrivne večerje in ta je bila peta po vrsti. Prva je bila lanskega septembra v Križevniški cerkvi (kuhal je Bine Volčič), druga v rastlinjaku ob Biotehniški fakulteti (Chef Uroš Mijailovič), tretja v salonu Harley Davidson Ljubljana (Chef Florijan Virant, Shambala), četrta v Gledališču Glej v Ljubljani (chefa Ivo Tomšič in Željka Bohar). Odlična ideja za drugačen večer in jo zelo podpiram, ker je v času, ko je okoli nas bolj malo lepega, zelo dobro vedeti, da obstajajo tudi tovrstni dogodki: za dušo, telo in okus.
Beli pomol na plaži Meduza v Portorožu je tako postal prizorišče kulinaričnega dogodka Skrivna Večerja. Vseh 35 gostov je z jedilnikom, ki ga je pripravil samo za tisti večer, razvajal Chef Marko Gorela, sicer glavni kuhar v restavracijah Istrian bistro & Tapas bar in Salina (Lifeclass Portorož). Jedilnik je bil, lokaciji primerno, obarvan morsko in na estetsko dovršenih krožnikih so tako stregli škampe z rdečo peso, malinami in kozjim jogurtom, pa rižoto z ostrigami in morskimi algami, grdobino s krompirjem, tartufi in rumenjakom, za sladico pa je bil mascarpone z mandlji in vinogradniško breskvijo.
Skrivna večerja je pop up dogodek, kjer gostje do zadnjega ne vedo, kje in kaj bodo jedli. Prijavijo se preko spletne strani www.skrivnavecerja.si in tri ure pred začetkom prejemejo elektronsko sporočilo z obvestilom o lokaciji. Tokrat je Skrivna večerja potekala v okviru svetovnega dogodka Moët & Chandon Grand Day. Za konec prekrasnega večera so se gostje sobotne kulinarične dogodivščine pridružili svetovnemu praznovanju Moët & Chandon Grand Dayter v 24-urni zdravici in skupaj z 80 državami sveta počastili čarobni duh šampanjca. Postali so del zgodovinskega praznovanja in več kot milijon ljudi od Hongkonga do Lagosa, Ženeve do Montrealain Portoroža, je nazdravilo življenju, ljubezni, prijateljstvu ter velikim in malim trenutkom, ki nas osrečujejo. V piramidi šampanjca je stalo 150 kozarcev, na celotni Skrivni večerji pa so stočili 60 steklenic različnih etiket Moët & Chandona.
2 Comments
Super je, da se oglašamo tudi s primeri dobre prakse, ne samo takart , ko smo s čim nezadovoljni, ker se tako ustavrja bolj realna slika realnosti in se vliva v ljudi upanje na Dobro, ki je možno. Pa tudi Zgledi vlečejo.
Hvala Suzana, se zelo strinjam! Maham in lep večer